Professionele Suikerontharing

Body sugaring

Body sugaring is een ontharingsmethode die al ruim 4000 jaar bestaat. De methode werd waarschijnlijk voor het eerst toegepast in Egypte. De huid die van haar ontdaan moet worden wordt ingesmeerd met een suikerpasta. Deze pasta wordt vervolgens weer van de huid verwijderd, waarbij de haartjes in de pasta achterblijven. Deze methode lijkt veel op harsen, maar is iets minder pijnlijk omdat de suikerpasta niet aan de huid kleeft en de haren in de groeirichting worden uitgetrokken.

Ontharen met suikerpasta heeft vele voordelen:

De suikerpasta is volledig natuurlijk en antiallergisch, het is een mengsel van suiker, water en limoensap. De pasta is zelfs eetbaar. Het is een zeer hygiënische methode die geschikt is voor elk lichaamsdeel.
De haren worden bij de wortel en in de natuurlijke haargroeirichting verwijderd waardoor ze niet afbreken en ingegroeide haren veeleer tot het verleden behoren. De suikerpasta heeft een peelend effect op de huid wat resulteert in een zijdezachte huid. Met een ‘flick’ beweging wordt de pasta van de huid verwijderd.

Deze methode is volkomen veilig, er bestaat geen kans op verbranding vermits de maximale temperatuur van de suikerpasta dezelfde is als de lichaamstemperatuur.
Door zijn lage gebruikstemperatuur wordt de bloedsomloop niet verhoogd en is ontharen bij spataders geen probleem.
Medicijngebruik en zwangerschap zijn geen contra-indicaties.
Suiker is wateroplobaar en kan gemakkelijk worden verwijderd van de huid met water.
Het haar komt dunner en fijner terug en uiteindelijk leiden de behandelingen tot een significante vermindering van terugkerende haren. De suikerpasta, in combinatie met de professionele techniek, maken van deze behandeling één van de meest ongekende maar meest effectieve ontharingsmethoden die er bestaan. Na de behandeling worden de onthaarde zones ingesmeerd met een passend verzorgingsproduct.

Aanvullende info:

  • Medicijngebruik en zwangerschap zijn geen contra-indicaties.
  • Meteen na de behandeling kunnen er kleine rode vlekjes op de huid verschijnen, dit is een natuurlijke reactie, deze vlekjes verdwijnen snel.
  • Tot 24 uur na de behandeling kunt u beter niet zonnen.
  • Warm douchen/baden na de behandeling is af te raden, evenals intensief sporten en zwemmen.
  • Gelieve het haar niet op voorhand te trimmen.
  • Bij een eerste behandeling heeft het haar best een minimale lengte van 8 mm.
  • Aangeraden is om de dag voor de behandeling de te behandelen zone te scrubben zodat doorbrekende haartjes tijdens de behandeling mee verwijderd kunnen worden.

Meer over Ingegroeide haren:

Het belangrijkste bij ingegroeide haren is het voorkomen ervan.
Bij regulier ontharen wordt de hars met de natuurlijke haargroeirichting mee aangebracht en wordt het haar in tegengestelde richting uitgetrokken. Hierdoor breken vele haren af, maar kan ook de haarfollikel gescheurd worden in de tegengestelde richting dan die waarin het haar normaal groeit. Het resultaat is dat haartjes in de foute richting terug groeien en als het ware een krul maken. Bij suikerontharing gebeurt dit niet vermits het haar met de natuurlijke haargroeirichting mee verwijderd wordt. Bovendien zorgt het peelend effect van de suikerpasta er ook voor dat terug groeiende haartjes makkelijk door de huid kunnen breken, waardoor de kans op ontstekingen sterk verminderd.

Langdurig resultaat

Na een aantal behandelingen begint de haarfollikel uitgeput te geraken en begint deze te krimpen. Het haar komt dunner en fijner terug en uiteindelijk leiden de behandelingen tot een significante vermindering van haren.
Elk haar heeft een eigen groeifase; de anagene (groeiend), de catagene (uitvallend) en telogene fase (in rust).
Beste tijdstip om de haartjes uit te trekken is in het anagene stadium.
Tijdens een eerste behandeling zijn niet alle haren in de groeifase. Daardoor zijn er dus meer behandelingen nodig om zo veel als mogelijk haren in de anagese fase te vinden en uit te trekken.

Haargroei is onderverdeeld in drie stadia: de anagene, catagene en telogene fase.

Onder de haarcyclus verstaat men het proces van de productie, groei en uitval van het haar. Deze cyclus bestaat uit drie fasen:

  • 1. Anagene fase: In deze fase groeit er een nieuwe haarwortel, waarmee de productie van een nieuwe haar is begonnen. De anagene fase, ook wel groeifase genoemd, duurt twee tot zes jaar en hangt af van genetisch bepaalde factoren. Ongeveer 85-90% van de haren bevindt zich in de anagene fase.
  • 2. Catagene fase: In deze 2 tot 3 weken durende overgangsfase neemt de groei van het haar af en bereidt het zich voor om uit te vallen. Ongeveer 1-3% van alle haren bevindt zich in deze fase.
  • 3. Telogene fase: In de telogene fase of rustfase vindt nauwelijks activiteit plaats en komt het haar zodanig los te zitten dat het uit kan vallen. Na de uitval kunnen nog tien tot twaalf haren uit dezelfde wortel groeien. Ongeveer 13% van de haren bevindt zich in deze rustfase.

Wanneer een haartje in de anagene fase wordt uitgetrokken, wordt de follikelcyclus onderbroken en het haar zit dan nog vast aan de papilla waarvan een deel wordt mee uitgetrokken.
Regelmatige ontharing zorgt er op deze manier voor dat de haarfollikels verarmen zodat haren dunner worden. Het leidt meestal tot onmiddellijke en continue verdunning van het haar en op termijn sterft de follikel af.

Complete uitputting van de follikel verschilt van persoon tot persoon en verschilt van de plaats op het lichaam.

De behandelingen van de verschillende lichaamsdelen, vinden plaats met een interval van 4 tot 6 weken. De tijd tussen twee behandelingen is afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel en persoonsgebonden factoren,… Indien gewenst kan de eerste vervolgbehandeling dus reeds plaatsvinden na 4 weken. De tijd tussen 2 behandelingen wordt steeds langer zodat er op termijn maar 2 keer per jaar onthaard moet worden.

Haargroeicyclus

Lichaamsdeel
Anagene fase
Telogene fase
Cycluslengte
Behandelingsinterval
Oksels
30%
70%
16 weken
5 weken
Rug
15%
85%
12 weken
6 weken
Borstkas
15%
85%
12 weken
6 weken
Armen
20%
80%
18 weken
5 weken
Benen
20%
80%
24 weken
5 weken

Belisama
Groenstraat 28
9420 Erpe-Mere
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0496 67 67 39
Btw: BE 0536.741.778

2013  Belisama
facebook